Ponedeljek - Petek - 8:00 - 15:00,Vikendi in prazniki - Zaprto

PRIPOROČILO DOBRIH PROIZVODOV IN STORITEV

Na podlagi izvedenih testiranj v HUPED-u in v drugih znanstveno raziskovalnih inštitutih ter centrih smo za vas izbrali najboljše proizvode v nekaterih kategorijah.

BION, INŠTITUT ZA BIOELEKTROMAGNETIKO IN NOVO BIOLOGIJO, d.o.o., Ljubljana, Slovenija:

HUPED – HRVAŠKO ZDRUŽENJE ZA NARAVNO, ENERGETSKO IN DUHOVNO MEDICINO, Zagreb, Hrvaška:

PRIPOROČILO DOBRIH PROIZVODOV IN STORITEV

Na podlagi izvedenih testiranj v HUPED-u in v drugih znanstveno raziskovalnih inštitutih ter centrih smo za vas izbrali najboljše proizvode v nekaterih kategorijah.

PAINflex – TERAPIJA Z MAGNETI

Strokovna komisija HUPED-a je izvedla preiskavo podloge ležišča PAINflex. Del podloge so izvrstno uravnovešeni magneti; njihova moč je uravnovešena, postavitev pa optimalna. To omogoča zmanjšanje neželenih učinkov, ki so običajno prisotni pri drugih proizvodih, ki temeljijo na delovanju magnetov. Zato je podloga PAINflex na testiranju dosegla izvrsten rezultat. Stranskih učinkov skorajda ni. Podloga je zato uvrščena med najboljše proizvode znotraj svoje kategorije, posteljnine z magneti.

V Nemčiji je proizvod na voljo v lekarnah. Registriran je z imenom BIO PAINFLEX, z nemško identifikacijsko številko PZN: 03567457, kar je identifikacijska številka, ki je v Nemčiji enotna. Z njo označujejo zdravila, medicinske pripomočke in druge lekarniške izdelke.

Sloveniji PAINflex zastopa podjetje DIRS d.o.o. iz Ljubljane.

Strokovna in uporabniška mnenja o statičnih magnetih:

Čeprav ostajajo mnoga vprašanja glede natančnega mehanizma delovanja odprta, nudi ta raziskava prepričljive podatke, ki potrjujejo, da neprekinjeno nošenje statičnih, stalnih magnetnih vložkov povzroči občutno znižanje nevrotičnih bolečin.

Osteoblasti so celice, ki tvorijo kosti. Čeprav je bil spodbudni vpliv elektromagnetnih polj na te celice dokazan, ostaja vpliv statičnih magnetnih polj (trajni magneti) nejasen. Kljub temu so bili magneti uporabljeni klinično – kot mehanska moč pri odpravi nepravilnosti zob. V tej raziskavi avtorji raziskujejo vpliv statičnih magnetnih polj na diferenciacijo osteoblastov, razmnoževanje in tvorjenje predniških celic v kulturah celic lobanje. Po 20-ih dneh sta pod vplivom magnetnih polj število in velikost predniških celic dosegla visoke stopnje. Prav tako je bilo ugotovljeno znatno povišanje vsebnosti kalcija med razvojem matrice in v fazah mineralizacije v matrici in v obeh parametrih sestave kosti, osteoblastnega fenotipa (alkalna fotostaza in osteokalcin). Ti rezultati torej dokazujejo, da statično magnetno polje magneta s spodbujanjem osteoblastične diferenciacije oz. aktivacije stimulira tvorbo kosti.

Več let so čebelji panji številnih čebelarjev, med njimi tudi panji čebelarja Edouarda Strezpeka, propadali. Strezpek, ki je magnetno terapijo uporabljal na sebi, se je domislil, da bi okrog panjev postavil statično magnetno polje. Zato je ob straneh panjev namestil magnete. Poskus je trajal tri leta. Rezultati so bili neverjetni: izgube čebel so postale zelo redke oz. do njih sploh ne prihaja več; proizvodnja medu posameznih panjev se je več kot podvojila; rojev od uporabe magnetov naprej ni več potrebno hraniti, saj so jeseni dovolj težki, pozimi pa je populacija čebel visoka. Na podlagi teh prepričljivih rezultatov je sindikat čebelarjev regije Pariza – Syndicat Interdépartemental des Apiculteurs de la Région Parisienne (SIARP) – leta 2010 več kot 1.000 čebeljih panjev opremil z magneti in tako v praksi preveril rezultate gospoda Strezpeksa.

Citati

Mnenja strank

Andrej Korošec Društvo upokojencev Braslovče

»Predstavitev je bila tako s strokovnega kot tudi predavateljskega nivoja fantastična…«

PGD Dobrovlje Predsednik Ivan Dobnik

»Z vaše strani je do podrobnosti vse tako kot smo se dogovorili.«

Tjaša Kunst, Društvo Dvorec

»Dogodek je bil super, izvedeli smo dosti novega in uporabnega za življenje. Vse je potekalo dobro. Kar ste obljubili, ste izpolnili.«

Marija Krajnc

»Srečanje je bilo prijetno, predstavitev je bila zanimiva, vse je bilo po dogovoru.«

Predsednica MPZ Samospev Majda Malerič

»Še najbolj pa smo se razveselili sponzorskih sredstev, ki bodo našemu zboru pomagali za redno delovanje!«

Koronarni klub Savinjska Dolina

»Te urice smo ob vašem brezplačnem okrepčilu res lepo preživeli in se imeli lepo. Bili smo zelo zadovoljni.«

Kulturno prosvetno društvo Šešče

»Zahvaljujemo se vam za  nakazana sredstva, ki so bila nakazana res točno  in nam bodo prišla še kako prav.«

Mihaela Kotnik

»…poleg tega, da smo dobili kar nekaj informacij, smo se tudi nasmejali, da je potekalo v prijetnem vzdušju.«

Člani kulturnega društva Sekvoja

»…v Sloveniji manjka takšnih poslovnih modelov, ki ne skrbijo le za svoj posel ampak posredno tudi za svojo okolico.«

Marija in Branko Frece

»Z eno besedo

 – BILI SMO NAVDUŠENI!«

Irma Bizjak, MePZ Biser

»Vse je bilo krasno, vse nagrade in vsa pozornost, ki smo jo bili deležni vsi člani društva.«

Vili Pižorn Predsednik KD Andraž

»Zahvaljujem se vam za prijetno, strokovno in nevsiljivo predstavitev…«

KEGLJAŠKO DRUŠTVO LAŠKO

»Nismo mogli verjeti ,  kaj vse lepega smo v kratkem času doživeli. Še danes se  po našem malem  mestu govori o tem srečanju.   Nekateri  smo bili že na velikih predstavitvah in kaj podobnega ni bilo nikjer

Predsednik DU, Rogatec Velimir Novak

»Ne samo to, da je oz. bo DU Rogatec iz tega naslova prejelo določena sponzorska sredstva, so prisotni dobili tudi zelo koristne nasvete o zdravem življenju.«

Kontakt

Pošljite nam sporočilo